ترفندهایی برای آنکه سایت وردپرس در گوگل فهرست شود

با سلام، خب خیلی عادیه که صاحبان سایت علاقه داشته باشند که سایتشون در صفحه اول گوگل یا حتی اولین پیشنهاد گوگل باشه، خب راه کار های زیادی وجود داره، برای سایت های وردپرسی wordpress نیز راه کار های زیادی هست. تو این مقاله سعی کردم چند تا از راهکار های مفید برای بهبود فهرست شدن (index) سایت وردپرسی در گوگل رو بزارم.

گوگل سایت ما را چگونه پیدا می کند؟

برای پیدا کردن محتوی نتایج جستجو ، گوگل از search spider ها استفاده می کند. عنکبوت ها جستجو، برنامه های خودکاری هستند که به جستجوی اینترنت می پردازندو محتوی سایت ها را به موتور های جستجو گزارش می دهند.

تمامی موتور های جستجوی اصلی اسپایدر های مخصوص به خودشون رو دارند (برای مثال اسپایدر های گوگل Googlebot نام دارند)

فرآیند جستجوی سایت و محتوی آن خزیدن (crawling) نام دارد، این کاریه که Googlebot انجام میده تا بفهمه پست ها و صفحات وب سایت ها چی هستند.

فاز بعدی indexing یا فهرست گذاری نام داره، این به این معنا است که اگر محتوا سایت شما توسط ربات کوچک snarky، شایسته پنداشته شود، سپس اون محتوی در گوگل فهرست (index) می شود. این فهرست نیز به شخصه به نتایج جستجو اضافه می شود.

چرا سایت مان درون گوگل فهرست نشده است؟

قدم اول اینه که ببینیم اصن سایت توسط گوگل ایندکس شده یا خیر!  برای این کار کافیه عبارت site:yourdomain.com (به جای yoursite.com نام سایت و دامین خودتان رو بگذارید) را داخل گوگل جستجو کنید.

 

 

جستجوی عبارت فوق تمامی صفحاتی که از دامین شما توسط گوگل ایندکس شده را نشان می دهد. اگر نتیجه به صورت کامل خالی باشه، به این معنیه که موتور جستجو مورد نظر یا به صورت کامل محتوی شما را فراموش کرده است یا اتفاقی درون سایت شما داره می افته که محتوی را از گوگ مخفی نگه داشته است.

موارد زیر نیز ممکن که اتفاق افتاده باشند:

  • سرورتان دارای مشکلی باشد
  • سایت شما برخی از شرایط گوگل را نقض کرده باشد
  • سایت وردپرس یا پلاگین seo آن به خوبی کانفیگ  نشده باشد
  • سایت شما جدید باشه و گوگل زمان کافی برای افزودن اون به فهرست های خودش نداشته باشه هنوز

هر کدام از موارد بالا متفاوت هستند و راه کار های مختلف مختص به خودشون را دارند.

 

میزبانی توسط یک هاست خوب

یکی از موانع بالقوه برای فهرست شدن سایت تان توسط گوگل، سخت افزاریست که سایت شما توسط آن اجرا می شود.

سرور با سرعت پایین، زمان پایین بودن سرور، دیسکانکت شدن های سرور، می توانند منجر به این شوند که اسپایدر ها آنها رو ترک کنند.

 

سایت خود را با محتوای با کیفیت پر کنید

اگر سایت شما خالی باشد یا کاملا از محتوی کم ارزش پر شده باشه، ممکن که توسط گوگل index بشه اما هرگز در سطر های بالایی گوگل قرار نخواهد گرفت.

 هیچ رازی د رمیان نیست که گوگل درباره رعایت کیفیت و روابط سایت شما حساس است و به آنها اهمیت می دهد. به همین دلیل وقتی سایت خودتون رو بالا میارید، روی مطالب با کیفیت و مفید با ارزش واقعی و طبیعی تمرکز داشته باشید که به معنای دوری از مطالب کپی شده و بی کیفیت است.

 

در وردپرس Discourage Search Engines را غیر فعال کنید

در طی فاز توسعه، معمولا آخرین چیزی که ما خواهانش هستیم index شدن توسط گوگل هست. در حقیقت می خواهیم تا جایی که میشه گوگل و مشابهانش را از سایت خود دور نگه داریم (هنوز سایت کامل بالا نیامده و نمی خواهیم که گوگل قبل از اتمام سایت آن را ایندکس کند).

در غیر این صورت گوگل شروع به ایندکس کردن سایت ما می کنده و مطالب خوبی ایندکس نمی شوند که این اصلا خوب نیست.

مشکل اینجاست که ما فراموش می کنید تنظیماتی که برای جلو گیری ایندکس شدن توسط موتور های جستج. را انجام دادیم به حالت قبلشان برگردانیم.

یکی از رایجترین اشتباهات رها کردن discourage search engines from indexing this site به صورت فعال در ورد پرس هست. 

بنابراین برای اینکه مطمین بشید سایت تان توسط گوگل ایندکس میشه یه نگاهی به پایین قسمت تنظیمات بیندازید.

فراموش نکنید که بعد از هر تغییری ذخیره (Save) را بزنید.

 

تنظیم robots.txt به صورت صحیح

فعال کردن discourage search engines در ورد پرس یک دسته کا را انجام می دهد. یکیش اینه که متا تگ (meta tag) های noindex و nofollow را به head وبسایت شما اضافه می کند. و همچنین همه را از پینگ کردن سایت شما باز می دارد.

گرچه مهمترین چیز اینه که فایل robots.txt شما را طوری تنظیم می کند که جلوی تمامی اسپایدر های موتور های جستجو را بگیرد. از این فایل می توانید استفاده کنید تا به اسپایدر ها بگید کدام قسمت از سایت ها را می توانند ایندکس کنند. توضیحات بیشتر در مورد robots.txt رو میتونید اینجا پیدا کنید.

 

سایت خود را به صورت آنلاین به اشتراک بگذارید

همان طور که در ابتدای بحث گفته شد، برای آنکه گوگل سایت شما را ایندکس کند باید آن را پیدا کند. چطور این کار رو انجام میدیم؟ جواب کوتاهش میشه با لینک ها

زمانی که یه صفحه از قبل ایندکس شده بع سایت شما اشاره داشته باشد خیلی برای گوگل خوشایند تر است تا صفحه شما را پیدا کند.

خب کار ساده برای لینک زدن به سایت خودتان چیست؟ پاسخ: شبکه های اجتماعی

با به اشتراک گذاری وبسایت روی توییتر یا فیسبوک میتونید به موتور های جستجو بگید که یه لینک جدید برای پیدا کردن دارند.

 در Google Analytics ثبت نام کنید

صرف نظر از index کردن، برای جمع آوری اطلاعات بیشتر در مورد عملکرد سایت تان باید یکی از راهکار های Analytics را نصب کنید.

در این راستا اکثرا Google Analytics را انتخاب می کنند. (برای کار با Google Analytics در وردپرس امید به خدا رد آینده یه مطلب کامل خواهم گذاشت) دلیل انتخاب سرویس گوگل رایگان و جامع بودن آن است، یه آموزش از Google Analytics اینجا هست.  

 

ساخت SiteMap

sitemap یه فایل xml هست که شامل لیستی از تمامی محتوای سایت شما میشه که به موتور های جستجو میگه که شما چه چیزی را ارائه میدید و چطور باید برای بررسی های مجدد سایت اقدام کنند.

به صورت خلاصه Sitemap یک ابزار خوب برای راهنمایی اسپایدر های موتورهای جستجو است و ساخت یه سایت مپ برای سایتتون خیلی پیشنهاد میشه.

برای ساخت sitemap در wordpress نیز پلاگین های زیادی وجود دارد، یکی از بهترین پلاگین ها  Google XML Sitemaps هست که توسط بیش از 1 میلیون کاربر نصب و استفاده میشه.

یه پلاگین مشهور دیگه در وردپرس نیز Yoast SEO است که سایت مپ را به صورت خودکار میسازه.

 

ثبت سایت در Google

 

برای این کار از  Google Webmaster Tools باید استفاده کنید. این ابزار به شما اطلاعات بسیاری در مورد اینکه گوگل در مورد شما میدونه یا فکر می کنه را می دهد و اینکه چطور می تونید بهبودش بدهید.

پس از وارد شدن به حساب کاربریتون در  Google Webmaster Tools به Crawl بروید و سپس Sitemaps . در اینجا روی Add/Test Sitemaps کلیک کرده (گوشه سمت راست) حال آدرس سایت مپ خودتون رو وارد کنید (معمولا yourdomain.ir/sitemap.xml آدرس پیش فرض سایت مپ سایت میشه)

اگر از Yoast SEO استفاده می کنید آدرس پیش فرض Sitemep سایت شما میشه : yourdomain.com/sitemap_index.xml

ادامه دارد ان شاالله